Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

V stredu vymenuje Robert Fico štátnych tajomníkov MF

Na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR je do funkcie štátneho tajomníka nominovaný riaditeľ Inštitútu hospodárskej politiky (IHP) František Palko.

Bratislava 10. apríla (TASR) – Do funkcií štátnych tajomníkov Ministerstva financií (MF) SR by mal premiér Robert Fico v stredu (11. 4.) vymenovať poslanca Smeru-SD Petra Pellegriniho a bankára Vasila Hudáka. Ich oficiálne nominácie navrhol minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

Na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR je do funkcie štátneho tajomníka nominovaný riaditeľ Inštitútu hospodárskej politiky (IHP) František Palko. Druhým štátnym tajomníkom má byť bývalý vedúci služobného úradu na rezorte dopravy Andrej Holák.

Za štátneho tajomníka Ministerstva hospodárstva (MH) SR je navrhovaný poslanec Smeru-SD Pavol Pavlis. Iného tajomníka minister hospodárstva Tomáš Malatinský (nominant strany SMER-SD) nenominoval.

Na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) by mal post štátneho tajomníka získať poslanec Smeru-SD Jozef Burian. Na rovnaký post bol nominovaný aj ďalší poslanec strany Braňo Ondruš.

Ján Počiatek chce za tajomníka Františka Palka

Nový minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) si chce na rezort dopravy vziať ako štátneho tajomníka riaditeľa Inštitútu hospodárskej politiky Františka Palka.

Ten zastával rovnaký post aj na rezorte financií za čias prvej vlády Roberta Fica, keď ministerstvo viedol Počiatek. Druhým štátnym tajomníkom má byť bývalý vedúci služobného úradu na ministerstve dopravy z čias šéfovania Ľubomíra Vážneho (Smer-SD) Andrej Holák.

Obidvaja sú v návrhu na vymenovanie štátnych tajomníkov, ktorým sa má na stredajšom (11. 4.) rokovaní zaoberať vláda SR. Ako si budúci tajomníci podelia oblasti v rámci rezortu dopravy, zatiaľ Palko hovoriť nechcel. "Kým nebudem vymenovaný, nechcem sa k tomu vyjadrovať," uviedol pre TASR.

Palko okrem postov na ministerstve financií zastával v minulosti napríklad aj pozíciu bankového špecialistu v Národnej banke Slovenska (NBS).

Holák pôsobí v súčasnosti ako okresný predseda Smeru-SD v Bratislave III.