Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Štáty EÚ podporili mládež v získavaní nových zručností a kvalifikácií

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ministri rovnako prijali závery o jednotnom referenčnom rámci pri kvalifikáciách získaných v projektoch celoživotného vzdelávania naprieč členskými štátmi EÚ.

Brusel 22. mája (TASR) – Uznesenie o zohľadnení názorov mladých ľudí pri tvorbe európskej legislatívy prijala dnes Rada EÚ pre vzdelávanie, mládež, kultúru a šport. Schválila tiež závery o podpore rozvoja zručností a kvalifikácie mládeže a jej úspešnom vstupe na trh práce.

"Mládeži musíme dať nástroje a možnosti, aby sa stali mladými a nezávislými občanmi," povedal eurokomisár pre vzdelávanie, kultúru, mládež a šport Tibor Navracsics.

Ministri rovnako prijali závery o jednotnom referenčnom rámci pri kvalifikáciách získaných v projektoch celoživotného vzdelávania naprieč členskými štátmi EÚ. Predstavitelia členských štátov si počas pracovného obeda pripomenuli 30. výročie študijného programu Erazmus.

V utorok bude druhý deň zasadnutia Rady EÚ pre vzdelávanie, mládež, kultúru a šport. Ministri budú diskutovať o smernici o audiovizuálnych mediálnych službách a športe, konkrétne boji proti dopingu a ovplyvňovaniu výsledkov zápasov. Slovensko bude na zasadnutí zastupovať minister kultúry Marek Maďarič.