Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Pri škole v Lazanoch postavia telocvičňu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Samospráva už na dodávateľa prác vyhlásila verejnú súťaž, náklady na stavbu odhadla na asi 421.000 eur bez dane z pridanej hodnoty.

Lazany 27. februára (TASR) - Pri Základnej škole s materskou školou (ZŠ s MŠ) v Lazanoch (okres Prievidza) postavia telocvičňu. Samospráva už na dodávateľa prác vyhlásila verejnú súťaž, náklady na stavbu odhadla na asi 421.000 eur bez dane z pridanej hodnoty.

Ako vyplýva z oznámenia, ktoré uverejnili Lazany vo vestníku verejného obstarávania, jeden objekt bude funkčne riešený pre potreby výučby telesnej výchovy, nachádzať sa tam budú i sociálne zariadenia a technické priestory, druhým objektom bude krytý vstup - zo školy do telocvične.

Náklady na realizáciu stavby obec odhadla na 421.505,76 eura vrátane DPH. Svoje ponuky môžu záujemcovia predkladať do 20. marca. Kritériom pre výber víťaza súťaže bude najnižšia cena.

Investíciu budú Lazany hradiť z dotácie vo výške 200.000 eur od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, na tento účel si tiež vzali úver zo Slovenskej záručnej a rozvojovej banky.

Obec na telocvičňu čaká od vybudovania školy, žiaci doteraz cvičia na chodbách, čo narúša vyučovací proces. Vyše 50 rokov má aj pripravený pozemok na jej výstavbu vedľa budovy ZŠ s MŠ, pripomenula pred časom starostka Jana Matiašková. Kolaudáciu telocvične naplánovala samospráva na september, keďže ju chce spojiť aj s 55. výročím založenia školy.