Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Ekonomika

Čoraz viac stávkujúcich využíva internet

Ilustračné foto Foto: TASR

Tipovanie cez internet a mobily tvorí s 13,2 milióna eur už 42 % hrubých výhier na Slovensku.

Bratislava 17. apríla (TASR) – Rekordné tržby vo výške 467,9 milióna eur, čo predstavuje medziročný rast o 14,3 %, zaznamenal za vlaňajší rok najväčší stredoeurópsky prevádzkovateľ kurzových stávok - spoločnosť Fortuna Entertainment Group. Firma vyvíja aktivity v SR, ČR a v Poľsku.

Z uvedenej sumy pripadajú na Slovensko tržby vo výške 131,5 milióna eur a hrubý zisk 24,9 milióna eur. Celkovo Fortuna vyplatila v roku 2012 na výhrach 357 miliónov eur, z toho na Slovensku 100,1 milióna eur.

Fortuna rástla najmä vďaka silnému postaveniu v prudko rastúcom segmente online stávok (cez internet a mobil), ktorých podiel na celkových tržbách sa zvyšuje.

Tipovanie cez internet a mobily tvorí s 13,2 milióna eur už 42 % hrubých výhier (rozdiel medzi vkladmi a vyplatenými výhrami) na Slovensku, čo je o 5,2 % viac ako v roku 2011. Tento podiel je síce nižší ako v ČR (46 %), ale výrazne prevyšuje Poľsko (14,8 %) a vykazuje rastúcu tendenciu.

Hoci segment internetového stávkovania zaznamenal výrazný nárast, zostáva sieť stávkových pobočiek významným distribučným kanálom.

TASR informovala spoločnosť Fortuna Entertainment Group.