Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Štefanec: Mladí podnikatelia si môžu vymienať skúsenosti i cez Erasmus

Slovenský europoslanec Ivan Štefanec v Európskom parlamente Foto: Kabinet Ivana Štefanca

Program má za cieľ umožniť mladým podnikateľom z krajín EÚ absolvovať šesťmesačnú stáž vo firmách svojich kolegov z iných členských štátov.

Brusel 24. mája (TASR) - Slovenský poslanec Európskeho parlamentu (EP) Ivan Štefanec (KDH) dnes oznámil, že sa stal ambasádorom pre program EÚ s názvom Erasmus pre mladých podnikateľov.

V správe pre TASR spresnil, že tento program má za cieľ umožniť mladým podnikateľom z krajín EÚ absolvovať šesťmesačnú stáž vo firmách svojich kolegov z iných členských štátov.

"Vývoj ide dopredu a ekonomika sa mení. Podnikanie je dnes, viac ako kedykoľvek predtým, o zvládnutí moderných technológií, spolupráci a výmene informácií. Úspešný podnikateľ nemôže existovať samostatne, ale musí sledovať trendy a byť v úzkom kontakte s komunitou," opísal Štefanec výhody tohto programu.

Poslanec pripomenul, že tento program existuje už sedem rokov a za toto obdobie ním prešlo viac ako 13.000 absolventov, medzi ktorými boli aj stovky Slovákov.

"Vďaka výmene skúseností vzniklo niekoľko úspešných projektov a príkladov cezhraničnej obchodnej spolupráce," upozornil na výhody programu a dodal, že Európska únia by sa mala v budúcnosti viac zameriavať na inovácie a nové formy podnikania.

Podľa Štefanca netreba zabúdať, že malé a stredné podnikanie nielenže tvorí "chrbtovú kosť" európskej aj slovenskej ekonomiky, ale zároveň má potenciál vytvárať nové typy služieb a produktov.

"Európa bola vždy svetovým lídrom v inováciách a toto je cesta, ktorou by sme sa mali vydať aj v budúcnosti," uviedol v závere.