Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Pozor, pracovníci tejto leteckej spoločnosti chystajú v nedeľu štrajk

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na meškanie a rušenie letov sa tak cestujúci majú pripraviť práve deň po skončení summitu lídrov skupiny G7 v sicílskom meste Taormina.

Rím 25. mája (TASR) - Talianski letoví dispečeri a zamestnanci leteckej spoločnosti Alitalia ohlásili na nedeľu niekoľkohodinový štrajk. Na meškanie a rušenie letov sa tak cestujúci majú pripraviť práve deň po skončení summitu lídrov skupiny G7 v sicílskom meste Taormina.

Letoví dispečeri oznámili, že budú štrajkovať v nedeľu od 13.00 h do 17.00 h SELČ. Štrajk oznámili aj viaceré odborové zväzy zastrešujúce pracovníkov aerolínií Alitalia. Odborári svoju prácu prerušia rovnako v nedeľu, avšak v čase od 10.00 h do 18.00 h SELČ.

Letecká spoločnosť Alitalia už z tohto dôvodu podnikla viacero preventívnych opatrení. Tieto stratové talianske aerolínie, ktoré zaznamenali začiatkom mája náhly kolaps, zrušili v nedeľu viacero domácich a medzinárodných letov a väčšine cestujúcich zabezpečili miesta v iných letoch.

Vedenie talianskej leteckej spoločnosti Alitalia sa 2. mája po rokovaní s akcionármi rozhodlo požiadať vládu o zaradenie firmy pod zvláštnu správu.

Zo summitu lídrov skupiny G-7, ktorý sa koná v piatok až sobotu v meste Taormina na Sicílii, bude v nedeľu odlietať množstvo členov sprevádzajúcich delegácií a novinárov.