Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Štrajk vo Volkswagene pokračuje aj dnes, rokovať sa má opäť popoludní

Na archívnej snímke pracovníci automobilky Volkswagen Slovakia (VW SK) počas druhého dňa ostrého, časovo neobmedzeného štrajku v stredu 21. júna 2017 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Kolektívne vyjednávanie medzi odbormi a vedením firmy trvalo celé stredajšie popoludnie, pred polnocou ho však prerušili.

Bratislava 22. júna (TASR) - Tretím dňom dnes pokračuje štrajk zamestnancov v automobilke Volkswagen Slovakia (VW SK). Kolektívne vyjednávanie medzi odbormi a vedením firmy trvalo celé stredajšie (21.6.) popoludnie, pred polnocou ho však prerušili. Pokračovať má opäť dnes od 15.30 h.

"Obidve strany sme sa dohodli, že to prerušíme, pretože potrebujeme urobiť nejaké finančné analýzy. Pozvali sme si každá strana finančných špecialistov, ktorí sa pozrú na tie podklady, aby sme boli pripravení a o pol štvrtej znovu začíname kolektívne vyjednávať," uviedol predseda Moderných odborov Volkswagen Zoroslav Smolinský. V rokovaniach podľa neho nastal výrazný posun a s vývojom je spokojný.



"Pokračovať budeme v najbližšom možnom čase. Do ďalšieho vyjednávania prebehne príprava dohodnutých podkladov," informovala hovorkyňa VW SK Lucia Kovarovič Makayová. Dodala, že v záujme spoločnosti je aj naďalej dospieť čo najskôr k dohode akceptovateľnej pre obe strany.

Časovo neobmedzený ostrý štrajk zamestnancov VW SK sa začal v utorok (20.6.) o 6.00 h. Ani po opakovaných rokovaniach aj pred sprostredkovateľom sa totiž odbory nedohodli s vedením firmy na zvyšovaní platov.

Ide o prvý štrajk v histórii slovenského závodu tejto automobilky, ktorá na Slovensku pôsobí od roku 1991.