Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Štrajky stewardov Lufthansy ovplyvnili výsledky frankfurtského letiska

Palubný personál leteckej spoločnosti Lufthansa počas štrajku na letisku vo Frankfurte v piatok 6. novembra 2015. Palubný personál nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa v piatok vstúpil do štrajku na letiskách vo Frankfurte a Düsseldorfe. Spoločnosť musela dnes zrušiť 290 plánovaných letov, z toho 23 diaľkových. Štrajk stewardov a letušiek sa dotkol 37 500 pasažierov. Foto: TASR/AP

Podľa údajov Fraportu protesty zasiahli približne 470.000 cestujúcich a 3400 letov bolo zrušených.

Frankfurt nad Mohanom 10. decembra (TASR) - Veľké štrajky palubných sprievodcov leteckej spoločnosti Lufthansa podstatne ovplyvnili mesačné výsledky prevádzkovateľa frankfurtského letiska Fraport. Počet cestujúcich v novembri medziročne klesol o 11,3 % na 3,9 milióna a objem vybaveného nákladu a pošty o 3,9 % zhruba na 191.400 ton. Informovala o tom agentúra DPA.

Lufthansa prepravuje polovicu nákladu v osobných lietadlách, z ktorých v novembri mnohé neodleteli. Odborová organizácia Ufo totiž viedla svojich členov počas siedmich novembrových dní do najtvrdšieho súboja s vedením Lufthansy v histórii tejto spoločnosti. Odbory pohrozili aj ďalšími troma štrajkovými dňami, tie sa však napokon neuskutočnili. Podľa údajov Fraportu protesty zasiahli približne 470.000 cestujúcich a 3400 letov bolo zrušených.