Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Strana SaS zavádza neoverenými informáciami, tvrdí agrorezort

Na archívnej snímke ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná. Foto: FOTO TASR – Jaroslav Novák

SaS v stredu uviedla, že v rezorte pôdohospodárstva a najmä v PPA sú obrovské nedostatky.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Strana SaS zavádza verejnosť nesprávnymi a neoverenými informáciami. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR úzko spolupracuje s Najvyšším kontrolným úradom (NKÚ) SR aj s Európskou komisiou (EK). Za súčasného vedenia zrealizovalo množstvo opatrení na zefektívnenie a stransparentnenie procesov v Pôdohospodárskej platobnej agentúre(PPA). Médiá o tom v stredu informovalo ministerstvo v reakcii na vyjadrenia opozičnej SaS o nedostatkoch v rezorte.

Zároveň práve za súčasného vedenia bolo zrealizované prvé, plne digitálne opatrenie pre poľnohospodárov v histórii Slovenska, dôvodí MPRV SR. „Tzv. Zelená nafta nevyžaduje od poľnohospodárov žiadne potvrdenia okrem žiadosti, PPA získava všetky potrebné informácie zo štátnych registrov,“ uviedlo.

MPRV SR upozorňuje v súvislosti so spoločnosťou Deloitte, že strana SaS obviňuje firmu, ktorá poskytuje audítorské služby aj EK.

SaS v stredu uviedla, že v rezorte pôdohospodárstva a najmä v PPA sú obrovské nedostatky. Kontrolné orgány na ne poukazujú opakovane. Kontrolné zistenia uvádzajú aj to, že PPA tieto závery nerešpektuje, nedostatky nie sú neodstránené. Z tohto pohľadu vyzerajú zrealizované audity spoločnosti Deloitte v rezorte ako príliš drahá povinná jazda, ktorej výsledný efekt sa rovná nule, uviedla odborníčka strany pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová.