Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Študenti brigádujúci v EÚ nemajú voči Sociálnej poisťovni povinnosti

Sociálna poisťovňa Foto: TASR/Martin Baumann

Pri odchode zo zahraničia späť na Slovensko by si mal študent preveriť, či ho zahraničný zamestnávateľ zaevidoval na príslušnom úrade sociálneho zabezpečenia v danej krajine.

Bratislava 31. mája (TASR) - Študenti, ktorí sa chystajú v lete na brigádu do niektorej z krajín Európskej únie (EÚ), vrátane Švajčiarska, Nórska, Islandu a Lichtenštajnska a na Slovensku nie sú dobrovoľne poistení, nemajú žiadne povinnosti voči Sociálnej poisťovni.

"Ak je študent pred odchodom do zahraničia dobrovoľne poistený a platí si v Sociálnej poisťovni poistné na dobrovoľné poistenie, má dve možnosti. Buď bude platiť poistné naďalej, alebo sa z dobrovoľného poistenia odhlási v príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne podľa miesta trvalého bydliska." Povedal pre TASR hovorca poisťovne Peter Višváder.

Informácie o tom, ako sa odhlásiť z dobrovoľného poistenia, sú uvedené na webovej stránke Sociálnej poisťovne tu: http://www.socpoist.sk/ukoncenie-dobrovolneho-poistenia v časti Ukončenie dobrovoľného poistenia.

Študenti počas brigády v krajinách EÚ podliehajú právnym predpisom danej krajiny. Ak sa študent z dobrovoľného poistenia neodhlási a v zahraničí mu podľa tamojších zákonov vznikne povinné nemocenské poistenie a povinné poistenie v nezamestnanosti, tak slovenské dobrovoľné poistenie (nemocenské a poistenie v nezamestnanosti) mu automaticky zanikne. Po skončení povinného poistenia v členskom štáte EÚ potom študentovi tieto dobrovoľné poistenia na Slovensku zo zákona zasa vzniknú, t. j. budú pokračovať. Študent totiž nemôže byť súčasne dobrovoľne nemocensky poistený, dobrovoľne poistený v nezamestnanosti na Slovensku a súčasne povinne poistený v zahraničí, pretože legislatíva EÚ to neumožňuje.

Pri odchode zo zahraničia späť na Slovensko by si mal študent preveriť, či ho zahraničný zamestnávateľ zaevidoval na príslušnom úrade sociálneho zabezpečenia v danej krajine a či za neho platil poistné. Ak áno, Sociálna poisťovňa odporúča uchovať si pracovné zmluvy alebo doklad o tom, že študent v zahraničí skutočne pracoval z dôvodu prípadného nároku na dávky zo Sociálnej poisťovne.