Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Štúdiu na obchvat Zvolena urobí firma Dopravoprojekt za 439.000 eur

Na ilustračnej snímke Zvolenský zámok Foto: TASR

Obchvat Zvolena má zabezpečiť napojenie rýchlostnej cesty R2 na R1 pri Zvolene.

Bratislava 16. marca (TASR) - Štúdiu realizovateľnosti na obchvat Zvolena vypracuje pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) firma Dopravoprojekt za cenu 439.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Vyplýva to z výsledku súťaže, ktorý bol zverejnený vo vestníku verejného obstarávania. Diaľničiari dostali v súťaži len jednu ponuku a pôvodne odhadovali cenu za štúdiu vo výške 450.000 eur bez DPH.

Štúdia realizovateľnosti má priniesť diaľničiarom odpoveď o novom trasovaní zvolenského obchvatu. Pôvodne navrhnutá trasa totiž neprešla cez posudzovanie jej vplyvu na podzemné pramene vôd, diaľničiari sa tak museli vrátiť na začiatok a hľadať novú trasu.

Obchvat Zvolena je chýbajúcim úsekom na rýchlostnej ceste R2, ktorý má zabezpečiť jej napojenie na rýchlostnú cestu R1 pri Zvolene. Úsek označený ako Zvolen, západ – Zvolen, východ sa mal pôvodne začínať na križovatke s rýchlostnou cestou R1 pri Sliači a ďalej pokračovať Sliačskou kotlinou, Zvolenskou pahorkatinou a Slatinskou kotlinou až k Zvolenskej Slatine, kde by sa napojil na ďalší úsek rýchlocesty R2 smerom do Detvy a Kriváňa.