Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Ekonomika

ŠÚ SR hľadá dodávateľa informačného systému na sčítanie obyvateľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

ŠÚ predpokladá, že cena tejto zákazky sa vyšplhá na viac ako 11 miliónov eur.

Bratislava 8. júla (TASR) – Štatistický úrad (ŠÚ) SR pokračuje v prípravách na sčítanie obyvateľov domov a bytov v roku 2021. Po vyhlásení súťaže o návrh loga, hľadá dodávateľa elektronického informačného systému pre prípravu, zber a štatistické spracovanie dát sčítania. ŠÚ predpokladá, že cena tejto zákazky sa vyšplhá na viac ako 11 miliónov eur, vyplýva to z oznámenia uverejnenom v pondelok vo Vestníku verejného obstarávania.

"Dodanie elektronického systému sčítania obyvateľov, bytov a domov 2021 pozostáva z vybraných procesných oblastí, pričom niektoré procesné oblasti sa prelínajú, respektíve sú súčasťou celého projektu sčítania, ako napríklad bezpečnosť, autentifikácia, metadáta, monitoring, štatistické spracovanie a kvalita dát," spresnil ŠÚ SR zákazku vo zverejnených podmienkach.

Zákazka nemôže byť rozdelená na časti. "Výsledkom poskytnutých služieb má byť komplexný informačný systém, ktorý je obsahovo previazaný a pre komplexný prístup je preto nevyhnutné zaistiť kontinuitu jednotlivých prvkov informačného systému, ktoré môže zabezpečiť iba jeden dodávateľ," zdôvodnil ŠÚ rozsah zákazky. Záujemcovia musia svoje ponuky doručiť do 15. augusta a jediným kritériom pri stanovení víťaza súťaže bude najnižšia cena.

Blížiace sa sčítanie obyvateľov, domov a bytov na Slovensku bude ŠÚ SR realizovať v období od 1. júna 2020 do 31. marca 2021. Integrované sčítanie má znížiť administratívu a spresniť údaje. V prípade sčítania obyvateľov sa zber dát uskutoční od 15. februára do 31. marca 2021, zber dát v prípade sčítania domov a bytov sa začne 1. júna 2020 a bude trvať do 12. februára 2021.