Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Súčasné trendy v technológiách významne ovplyvnia podnikanie

Ilustračná snímka Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podobne, ako bol kedysi novinkou internet a dnes je bežnou súčasťou našich životov, tak nastupujú na scénu aj umelá inteligencia či blockchain.

Bratislava 24. januára (TASR) - O tom, ako bude vyzerať svet podnikania v nasledujúcich rokoch a aké vplyvy budú formovať podnikateľské a spoločenské prostredie diskutovali experti na konferencii Business Visions, ktorá sa uskutočnila 23. januára v Bratislave. Jej organizátorom bolo Združenie mladých podnikateľov Slovenska v spolupráci so Slovak Business Agency a Blockchain Slovakia.

Cieľom podujatia bolo priblížiť trendy, ktoré už dnes hýbu spoločnosťou a budú mať zásadný dosah na to, ako bude nielen podnikateľský svet vyzerať o niekoľko rokov. Podobne, ako bol kedysi novinkou internet a dnes je bežnou súčasťou našich životov, tak nastupujú na scénu aj umelá inteligencia či blockchain.

"Čakajú nás zásadné zmeny, ktoré ovplyvnia celkové fungovanie spoločnosti. Inovácie možno prirovnať k vlaku, ktorý nezastavíme. Pre začínajúce firmy je to obrovská príležitosť, ktorú by si nemali nechať ujsť, a pre tie existujúce výzva, aby sa týmto vlakom nenechali prejsť, ale naskočili naň,"
konštatoval prezident Združenia podnikateľov Slovenska Ján Oravec.

Podľa neho tieto zmeny budú vyžadovať aj smart prístup k reguláciám, ktorý doteraz, žiaľ, nevidno. Regulátori sa v súčasnosti snažia naivne tento vlak spomaliť alebo zastaviť, alebo ho aspoň zdaniť.

Ďalšou veľkou témou diskutovanou na podujatí bol aj nástup umelej inteligencie. Podľa rečníkov je vraj dokonca rýchlejší, než si ktokoľvek vie predstaviť.

TASR informoval Ján Solík zo Združenia mladých podnikateľov Slovenska.