Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Súd v Tokiu odmietol ďalšiu žiadosť C. Ghosna o prepustenie na kauciu

Šéf správnej rady japonského Nissanu Carlos Ghosn. Foto: FOTO TASR/AP

Okresný súd o tom rozhodol deň po tom, ako Ghosn sľúbil, že bude nosiť elektronický náramok, odovzdá svoj pas a zaplatí bezpečnostných strážcov.

Tokio 22. januára (TASR) - Súd v Tokiu v utorok odmietol ďalšiu žiadosť bývalého predsedu predstavenstva automobilky Nissan Carlosa Ghosna o prepustenie na kauciu viac ako dva mesiace po jeho zatknutí.

Okresný súd o tom rozhodol deň po tom, ako Ghosn sľúbil, že bude nosiť elektronický náramok, odovzdá svoj pas a zaplatí bezpečnostných strážcov, ktorých schváli prokuratúra, len aby sa ho prepustili z tokijského väzenia.

Ghosn je vo väzbe od 19. novembra 2018. Tokijský súd už minulý týždeň zamietol jeho predchádzajúcu žiadosť o prepustenie na kauciu. Očakáva sa, že jeho právnici sa proti najnovšiemu rozhodnutiu odvolajú.

Ghosn, ktorý viedol spoločnosť Nissan Motor po dobu dvoch desaťročí, čelí obvineniam z falšovania finančných správ, v ktorých neuviedol všetky svoje príjmy. A je tiež obvinený, že sa pokúšal svoje investičné straty previesť na Nissan a vyplatil odmenu saudskému podnikateľovi.

Ghosn tvrdí, že je nevinný, pretože niektoré z údajne zatajených príjmov neboli doteraz schválené, Nissan neutrpel straty a platba podnikateľovi bola oprávnená za jeho služby.