Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Sulík: Na „podnikateľskom kilečku“ sme sa dohodli

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ako šéf rezortu hospodárstva pripomenul minulý týždeň, vláde chce tento týždeň predložiť súbor zmien na zlepšenie podnikateľského prostredia.

Bratislava 23. júna (TASR) – Koaliční partneri sa dohodli na „podnikateľskom kilečku“, povedal podpredseda vlády SR a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) v utorok na tlačovom brífingu. Z dohody má podľa svojich slov veľmi dobrý pocit.

„Zajtra je vláda a po vláde bude premiér informovať. Teda budeme spolu informovať, ale na tlačovej besede na Úrade vlády SR spolu s Igorom Matovičom (OĽaNO),“ uviedol Sulík.

Ako šéf rezortu hospodárstva pripomenul minulý týždeň, vláde chce tento týždeň predložiť súbor zmien na zlepšenie podnikateľského prostredia, ktorý sa bude dať rýchlo zrealizovať a bude rozpočtovo neutrálny. Ako vyčíslil, zhruba 70 % opatrení sa začína slovom "zrušíme". Má podľa neho ísť o rušenie najrôznejších výkazov, povinnosti mať vyvesený reklamačný poriadok i vylepenú nálepku označujúcu zákaz fajčenia. Všetkých približne 115 opatrení by mal rezort zverejniť v stredu.