Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Švajčiarsko zruší alebo zredukuje bonusy členom vedenia Credit Suisse

Na archívnej snímke logo švajčiarskej banky Credit Suisse v Zürichu. Foto: TASR/AP

Akcie Credit Suisse sa v polovici marca strmo prepadli po tom, ako jej hlavný akcionár Saudská národná banka odmietol poskytnúť ďalšiu finančnú injekciu.

Ženeva 5. apríla (TASR) - Švajčiarsko zruší nevyplatené bonusy členom predstavenstva problémovej banky Credit Suisse a zredukuje odmeny na nižších úrovniach riadenia. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Najvyššej úrovni manažmentu (výkonnej rade) sa odmeny zrušia, členom vedenia o úroveň nižšie klesnú o 50 % a členom vedenia o dve úrovne nižšie o 25 %, uviedla švajčiarska vláda vo vyhlásení.

Credit Suisse roky čelila problémom, od strát v dôsledku zlých investícií do hedžových fondov až po pokuty za to, že nezabránila praniu špinavých peňazí a neoznamovala tajné offshore účty, ktoré používali bohatí Američania, aby sa vyhli plateniu daní.

Akcie Credit Suisse sa v polovici marca strmo prepadli po tom, ako jej hlavný akcionár Saudská národná banka odmietol poskytnúť ďalšiu finančnú injekciu. Niekoľko dní na to švajčiarska vláda, národná banka a úrad pre dohľad nad finančným trhom oznámili, že druhú najväčšiu švajčiarsku banku prevezme jej silnejší domáci rival UBS, pretože inak by neprežila.