Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Svetový obchodník s komoditami ADM vykázal najlepší 3. kvartál

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tržby v treťom kvartáli predstavovali 24,68 miliardy USD. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška to znamená rast o 21,3 %.

Chicago 25. októbra (TASR) - Svetový obchodník s komoditami Archer-Daniels-Midland (ADM) oznámil za tretí štvrťrok takmer zdvojnásobenie zisku na viac než miliardu dolárov, čo predstavuje najvyšší zisk za tretí kvartál v histórii firmy. Výsledky spoločnosti podporil najmä vysoký dopyt po obilninách a olejninách. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Spoločnosť oznámila, že za tretí štvrťrok dosiahla čistý zisk 1,03 miliardy USD (1,04 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 1,83 USD. V rovnakom období minulého roka zaznamenala ADM zisk 526 miliónov USD (0,93 USD/akcia).

Bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol upravený zisk obchodníka s komoditami 1,05 miliardy USD, alebo 1,86 USD/akcia. Spoločnosť tak prekonala očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 1,44 USD.

Tržby v treťom kvartáli predstavovali 24,68 miliardy USD. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška to znamená rast o 21,3 %.

(1 EUR = 0,9861 USD)