Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Svetový výrobca polievok Campbell Soup je opäť ziskový

Na ilustračnej snímke polievky Campbell Soup. Foto: TASR/AP

Campbell Soup tak prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 60 centov.

Washington 3. septembra (TASR) - Americká potravinárska spoločnosť Campbell Soup sa v poslednom štvrťroku obchodného roka 2019/2020 vrátila k zisku a s dobrými výsledkami počíta aj v 1. kvartáli súčasného obchodného roka. Výsledky firmy podporili mimoriadne opatrenia na spomalenie šírenia nového koronavírusu, ktoré zvýšili dopyt po trvanlivých potravinách. Dlhodobé vyhliadky však firma nezverejnila, keďže celková situácia je pre pandémiu neistá.

Spoločnosť, ktorá je najväčším výrobcom polievok na svete, uviedla, že za 4. kvartál 2019/2020, ktorý sa skončil 2. augusta, dosiahla zisk 86 miliónov USD (72,80 milióna eur). V rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka evidovala stratu 8 miliónov USD.

Upravený zisk, teda bez započítania mimoriadnych položiek, dosiahol v poslednom kvartáli skončeného obchodného roka 192 miliónov USD. Na akciu to predstavuje 63 centov. Campbell Soup tak prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 60 centov.

Tržby dosiahli 2,11 miliardy USD. V rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka zaznamenala spoločnosť zisk 1,78 miliardy USD. Aj v tomto ukazovateli prekonala očakávania trhov, ktoré počítali s tržbami na úrovni 2,08 miliardy USD.

Za 1. kvartál tohto obchodného roka počíta Campbell Soup s pokračujúcim rastom zisku a tržieb. V prípade upraveného zisku očakáva, že dosiahne od 0,88 do 0,92 USD/akcia a v prípade tržieb predpokladá, že sa budú pohybovať v rozmedzí od 2,29 miliardy do 2,34 miliardy USD.

(1 EUR = 1,1813 USD)