Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Témou konferencie Elkon je analýza elektrotechnického priemyslu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ku všetkým témam konferencie sú pozvaní odborníci, ktorí na konferencii porozprávajú o súčasnom stave v danej problematike a pomôžu definovať hlavné strategické ciele.

Bešeňová 19. októbra (TASR) – Zväz elektrotechnického priemyslu Slovenskej republiky (ZEP SR) ako reprezentatívna zamestnávateľská organizácia zrealizoval a vyhodnotil SWOT analýzu elektrotechnického priemyslu SR. Tá bude hlavnou témou konferencie ELKON 2017 v Bešeňovej. Druhý ročník tohto podujatia sa začína 19. októbra a potrvá do 20. októbra. TASR o tom informoval generálny sekretár ZEP SR Andrej Lasz.

V prvý deň konferencie sa zhodnotia silné a slabé stránky elektrotechnického sektora priemyslu, ako aj príležitosti a hrozby, ktoré pred ním stoja. „Medzi hlavné výzvy, pre ktoré budeme hľadať riešenie, patrí školstvo, zamestnanosť, podpora aplikovanej vedy a výskumu či ochrana trhu pred dovozom nebezpečných elektrotechnických výrobkov z tretích krajín,“ uviedol Lasz. Hovoriť sa však bude aj o vymožiteľnosti práva, administratívnej záťaži i technickej normalizácii, povedal.

Ku všetkým témam sú pozvaní odborníci, ktorí na konferencii porozprávajú o súčasnom stave v danej problematike a pomôžu definovať hlavné strategické ciele. Tie by podľa slov generálneho sekretára pomohli zdolať danú výzvu a prispieť tak ku zvýšeniu konkurencieschopnosti elektrotechnických podnikov na Slovensku. „SWOT analýzu a definované strategické ciele ZEP SR by chceli prezentovať médiám a prediskutovať s predstaviteľmi ministerstiev,“ informoval Lasz.

Účastníkmi konferencie ELKON 2017 budú generálni riaditelia alebo majitelia elektrotechnických firiem, predstavitelia organizácií pôsobiacich v priemysle a predstavitelia odborného vzdelávania na Slovensku, ozrejmil Lasz.