Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Slovenská záručná a rozvojová banka pristúpila k Memorandu SBA

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V najbližších rokoch budeme ďalej vylepšovať naše procesy, ktoré budú voči životnému prostrediu výrazne šetrnejšie, povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SZRB Peter Dávid.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Slovenská záručná a rozvojová banka (SZRB) pristúpila k Memorandu o trvalo udržateľnom podnikaní a rozvoji Slovenskej bankovej asociácie (SBA). Tým deklaruje svoje záväzky k dodržiavaniu zelených zásad, ktoré sú súčasťou jej podnikania. Zároveň budú uplatňované pri obchodnej činnosti, vo vzťahu k orgánom a inštitúciám, spoločnosti, zamestnancom, klientom, obchodným partnerom a životnému prostrediu.

Memorandum k dnešnému dňu podpísalo deväť ďalších slovenských bánk. SZRB je aj v zmysle Parížskej dohody a Európskej zelenej dohody pripravená spolupracovať s vládou SR, organizáciami štátnej správy a regulátormi pri napĺňaní cieľov trvalo udržateľného rozvoja.

"V najbližších rokoch budeme ďalej vylepšovať naše procesy, ktoré budú voči životnému prostrediu výrazne šetrnejšie. Podobne pri našej práci budeme ďalej podporovať investície smerujúce k digitalizácii, zeleným projektom, energeticky efektívnym budovám, obnoviteľným zdrojom energie a novým ekologickým technológiám znižujúcim emisie a uhlíkovú stopu," povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SZRB Peter Dávid.