Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

P. BEČÁR: O Slovensko sa zaujímajú investori

Foto: TABLET.TV

Ako je na tom Slovensko sa v relácii Ekonomika tu a teraz Richard Kvasňovský porozprával s riaditeľom spoločnosti P3 Logistic Parks pre strednú a východnú Európu Peterom Bečárom.

Bratislava 25. júna (TABLET.TV) - Záujem investorov o priemyselné nehnuteľnosti je indikátorom stavu ekonomiky. Ako je na tom Slovensko sa v relácii Ekonomika tu a teraz Richard Kvasňovský porozprával s riaditeľom spoločnosti P3 Logistic Parks pre strednú a východnú Európu Peterom Bečárom.

Po rokoch stagnácie na Slovensko opäť rastú logistické parku a skladové priestory. Práve miera záujmu o skladové priestory je spoľahlivým ukazovateľom budúceho vývoja. Ide totiž obvykle o jednu z prvých investícií veľkých firiem, ktoré plánujú nejaké projekty na Slovensku. „Vidíme príchod a záujem nových investorov. Svedčí o tom aj štatistiky novo postavených priemyselných nehnuteľností. Minulý rok to bolo 120 tisíc metrov štvorcových. V tomto roku by to malo byť 150-200 tisíc. tohto roku by to malo byť viac. To by sme sa už dostali na čísla podobné predkrízovým rokom“, zdôraznil Bečár.

V porovnaní s predkrízovým obdobím však vidno rozdiel, lebo investori sú opatrnejší. „Trh je vyzretejší a záujem je aj z iných oblastí ako pred rokmi. Predtým sa budovali priemyselné nehnuteľnosti, ktoré sa orientovali viac na výrobu, teraz viac na logistiku. Momentálne dominuje automobilový biznis, ktorý rastie a cítiť napríklad investície Volkswagenu Slovakia, priťahujúce aj ďalších subdodávateľov,“ dodal Bečár.