Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Tado získala peniaze na ovládanie kúrenia cez mobil

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Jedným z investorov je aj český koncern ČEZ.

Mníchov 30. apríla (TASR) - Mníchovská spoločnosť Tado, ktorá sa zameriava na ovládanie kúrenia pomocou mobilného telefónu, získala od investorov ďalších 20 miliónov eur. Celkovo tak doteraz nadobudla viac než 50 miliónov eur. Jedným z investorov je aj český koncern ČEZ. Informovala o tom agentúra DPA.

Tado chce peniazmi financovať medzinárodnú expanziu a urýchliť vývoj nových produktov. Okrem iného firma vyvíja platformu pre inštalatérov, ktorá im umožní prístup k dátam zariadení od rôznych výrobcov. V súčasnosti Tado vybavuje vykurovacie a klimatizačné zariadenia doplnkovými prístrojmi, ktoré ich pripájajú k sieti. Spoločnosť však dúfa, že po čase by o jeho produkty mohli prejaviť záujem výrobcovia týchto zariadení.

Spoluzakladateľ a šéf Tado Christian Deilmann je presvedčený, že výrobcovia už pochopili dôležitosť inovácií. Inteligentné riadenie kúrenia by mohlo napríklad ponúknuť voľbu medzi rôznymi druhmi energie. Tado v súčasnosti podniká v 12 európskych krajinách a plánuje vstúpiť aj do ďalších. V USA je prítomný s pomocou partnerov, akými sú obchodné reťazce Best Buy a Home Depot, ako aj mobilný operátor AT&T.