Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Taliansky cestovný ruch vlani prekonal predpandemickú úroveň

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Počet prenocovaní v talianskych ubytovacích zariadeniach sa v roku 2023 v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšil o 8,1 % na 445,3 milióna.

Rím 2. januára (TASR) - Cestovný ruch v Taliansku v minulom roku prekonal úroveň z obdobia pred nástupom pandémie ochorenia COVID-19. Počet prenocovaní v talianskych ubytovacích zariadeniach sa v roku 2023 v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšil o 8,1 % na 445,3 milióna. V roku 2019, ktorý predchádzal pandémii, počet prenocovaní dosiahol 436,7 milióna, oznámil v utorok taliansky zväz cestovného ruchu Assoturismo Confesercenti. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

K rastu prispeli zahraniční hostia. Počet domácich turistov sa v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšil o 2,8 % na 216,8 milióna. "Po troch veľmi dlhých rokoch sa cestovný ruch konečne vracia na úroveň spred pandémie, a to aj vďaka nárastu počtu zahraničných turistov. To dokazuje, že podpora talianskeho cestovného ruchu na zahraničných trhoch má zásadný význam," uviedol Vittorio Messina, prezident združenia Assoturismo Confesercenti.