Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Tankovanie v Čechách spájajú Holíčania s nákupmi

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Motoristi prihraničného mesta Holíč to majú po prvú benzínovú pumpu na českej strane necelých sedem kilometrov a do desať minút jazdy.

Holíč 20. januára (TASR) – Motoristi prihraničného mesta Holíč to majú po prvú benzínovú pumpu na českej strane necelých sedem kilometrov a do desať minút jazdy. Teraz cestu merajú o niečo častejšie ako zvyčajne. Na jednej plnej nádrži môžu tak ušetriť aj 7 eur.

"Holíčania chodia tradične za nákupmi do Hodonína, ale aj do Brna, najmä do obchodných centier, a tam aj tankujú, možností je po ceste veľa a ceny benzínu sa na jednotlivých čerpacích staniciach líšia. Aktuálne napríklad objavili výhodnú ponuku v neďalekom Myslbeku," povedal pre TASR obyvateľ mesta Ladislav Novák. Špeciálne cesty pre natankovanie sú však podľa neho skôr výnimkou, lacnejší benzín či naftu si berú v rámci iných nákupov.

Na českých čerpacích staniciach sa podľa jeho slov stretávajú obyvatelia Hodonína, susednej Skalice i okolitých obcí, pre ktorých je výhodné prejsť cez hranice pre pohonné hmoty. "Najmä cez víkend," dodal Novák, ktorý pracuje na úrade samosprávy. Holíčania nakupujú v Čechách predovšetkým potraviny, ale aktuálne to je aj elektronika, odevy, športové potreby. „Od nás špeciálne chodia aj do hodonínskeho fitnes centra, cenovo je výhodnejšie a lepšie vybavené,“ dodal Novák.

Nákupy benzínu za hranicami Slovenska prevádzkovatelia čerpacích staníc v Holíči pociťujú. Na benzínovej pumpe Slovnaftu je podľa obsluhujúcej Silvie Čambalovej tohtoročný január slabší v porovnaní s inými rokmi. „A to je január vo všeobecnosti slabý, ľudia sú ešte na dovolenkách a stavebné firmy nepracujú,“ povedala. Na benzínku chodia zákazníci, ktorí majú vernostnú kartu alebo firemné čerpacie karty.