Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Americký reťazec Target zníži náklady, prepustí tisíce ľudí

Na snímke pohľad na vchod do diskontného reťazca Target Foto: TASR/AP

Podľa reťazca Target by k prepúšťaniu malo dôjsť najmä v centrále spoločnosti v Minneapolise a v Indii.

Minneapolis 4. marca (TASR) - Americký maloobchodný reťazec Target plánuje zrušiť tisíce pracovných miest. Prepúšťanie by malo byť súčasťou plánu transformácie, v rámci ktorého chce spoločnosť výrazne znížiť náklady a podporiť rast. Informovali o tom agentúra AP a server BBC.

Jeden z najväčších maloobchodných reťazcov v USA sa na stránky svetovej tlače dostal najmä v dôsledku rozsiahleho hackerského útoku spred vyše roka. V predvianočnom období roku 2013 ukradli hackeri z kreditných a debetných kariet údaje zákazníkov, pričom poškodených ich bolo asi 70 miliónov. Bola to jedna z najväčších krádeží v americkom maloobchode a firmu Target stála okolo 17 miliónov USD (15,28 milióna eur).

Výkonný riaditeľ reťazca Brian Cornell uviedol, že transformácia bude ťažká, no spoločnosť tieto kroky musí urobiť. Cornell prevzal vedenie spoločnosti v auguste minulého roka práve v dôsledku hackerského škandálu.

Podľa reťazca Target by k prepúšťaniu malo dôjsť najmä v centrále spoločnosti v Minneapolise a v Indii. Cieľom je podporiť rast a znížiť náklady v najbližších dvoch rokoch o 2 miliardy USD. Firma oznámila plán prepúšťania len niekoľko týždňov po tom, ako oznámila, že sa sťahuje z kanadského trhu. Ten sa ukázal ako stratový.

(1 EUR = 1,1124 USD)