Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Jasnú, Tatralandiu a Grand Hotel Praha čaká miliónová modernizácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Lyžiarske stredisko Jasná na severnej strane Chopku čaká tento rok modernizácia v podobe vybudovania námestia a prvej fázy Centra Jasná.

Demänovská Dolina 3. mája (TASR) - Intenzívnejší rozvoj a modernizácia služieb je jedným z hlavných strategických zámerov najväčšieho prevádzkovateľa horských stredísk v Nízkych a Vysokých Tatrách, akciovej spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR). Na rozvoj a modernizáciu slovenských stredísk vynaloží tento rok spoločnosť viac ako 23 miliónov eur. TASR o tom informovala hovorkyňa TMR Zuzana Fabianová.

Lyžiarske stredisko Jasná na severnej strane Chopku čaká tento rok modernizácia v podobe vybudovania námestia a prvej fázy Centra Jasná. Úprava Champagne baru, hudobného klubu Happy End a prekrytie vrchnej terasy so zázemím pokladní a obchodu si vyžiada investíciu vo výške 368.000 eur. V prvej fáze projektu pribudne vedľa Hotela Grand Jasná aj nový hotel s kompletným zázemím, reštauráciou, barom, wellnessom a podobne. Celková investícia do nového hotela predstavuje 4,6 milióna eur.

Na južnej strane Chopku, v úseku Krupová, pribudne nová 15-miestna kabínková lanovka, ktorú lyžiari využijú už v nadchádzajúcej zimnej sezóne 2016/2017. Nová lanovka doplní v stredisku prepravnú kapacitu o 2800 osôb za hodinu. Samotnú úpravu južných svahov Chopku zabezpečí nové snežné pásové vozidlo a zasnežovanie v dĺžke štyroch kilometrov.

Vo Vysokých Tatrách pribudne k obchodom Tatry Motion nový outlet v Starom Smokovci a rekonštrukciou prejde aj 44 hotelových izieb v Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici. Spoločnosť vo Vysokých Tatrách v aktuálnom finančnom roku preinvestuje 750.000 eur.

Novú investíciu - surférsky trenažér v hodnote 2,9 milióna eur, získa pred letom liptovský Aquapark Tatralandia. Nový trenažér bude predstavovať jazdu na štyroch dráhach s rozdielnou silou či rýchlosťou vĺn a vetra.