Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

NDS vykoná technickú štúdiu na privádzač na R2 pri Košiciach

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Technická štúdia má komplexne posúdiť súčasný stav rýchlocesty v tomto úseku a navrhnúť všetky potrebné opatrenia, aby úsek spĺňal požiadavky noriem na plnohodnotný privádzač.

Bratislava 31. júla (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) chce dať vypracovať technickú štúdiu na privádzač na rýchloceste R2 pri Košiciach. Konkrétne z Ludvikovho Dvora po Červený Rak. Na zákazku vyhlásila súťaž a informovala o nej vo vestníku verejného obstarávania.

Predpokladaná cena za štúdiu je podľa diaľničiarov 250.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Technická štúdia má komplexne posúdiť súčasný stav rýchlocesty v tomto úseku a navrhnúť všetky potrebné opatrenia, aby úsek spĺňal požiadavky noriem na plnohodnotný privádzač. A to od križovatky Ludvikov Dvor po mimoúrovňovú križovatku Košice - Červený Rak.

"Súčasťou technickej štúdie bude aj analýza kritických a nehodových miest, protihlukových opatrení a návrhy riešení na ich odstránenie," uviedla NDS v oznámení o tendri. Obsahom štúdie má byť súčasne i návrh riešenia mimoúrovňového pripojenia letiska Košice.

Kritériom pre výber víťaza tendra bude pre NDS najnižšia cena. Záujemcovia môžu svoje ponuky prekladať do 25. augusta tohto roku. Štúdia má byť dodaná do štyroch mesiacov od zadania zákazky. V súťaži sa nepoužije elektronická aukcia a projekt nebude financovaný z eurofondov.