Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Ekonomika

Tesco odchádza z Japonska, pomôže mu v tom miestny reťazec Aeon

Spoločnosť informovala, že z Japonska sa plánuje stiahnuť v rámci dvojfázového procesu,v prvej fáze predá 50 % akcií vo svojej dcérskej spoločnosti Tesco Japan firme Aeon.

Londýn 18. júna (TASR) - Britský maloobchodný reťazec Tesco oznámil, že sa dohodol s japonskou maloobchodnou spoločnosťou Aeon na predaji polovičného podielu vo svojej dcére, čím odštartoval proces odchodu z japonského trhu.

Spoločnosť dnes informovala, že z Japonska sa plánuje stiahnuť v rámci dvojfázového procesu, pričom v prvej fáze predá 50 % akcií vo svojej dcérskej spoločnosti Tesco Japan najväčšej japonskej maloobchodnej firme Aeon.

Následne Tesco investuje do spoločného podniku 40 miliónov libier (49,27 milióna eur) na reštrukturalizáciu japonskej divízie, v dôsledku čoho už nebude mať na japonskom trhu žiadne aktivity. Termín dokončenia celého procesu firma nezverejnila.

Britská spoločnosť nastúpila na japonský trh v roku 2003, keď kúpila firmu C2 Network, ktorá prevádzkuje sieť obchodov pod značkou Tsurakame. Japonský biznis britskej spoločnosti momentálne pozostáva zo 117 menších obchodov v metropolitnej oblasti Tokia, väčšinou pod označením Tsurakame, Tesco a Tesco Express. Záujem odísť z trhu britský maloobchodný reťazec zverejnil prvýkrát v auguste minulého roka.