Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Tipos zaplatí za zabezpečenie systému hazardných hier 179,4 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ Štefan Puškáš

Ide o sumu bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Bratislava 4. marca (TASR) - Cyperská spoločnosť IGT Global Services Limited zabezpečí pre národnú lotériovú spoločnosť Tipos systém hazardných hier. Tipos za tieto služby zaplatí 179,4 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zákazka bola uzatvorená na desať rokov. Vyplýva to z oznámenia o výsledku tendra zverejnenom vo vestníku verejného obstarávania.

"Službami sa myslí komplexné zabezpečenie systému hazardných hier a zabezpečenie prevádzky produktov poskytovaných prevádzkami alebo integrovanými prevádzkovateľmi," priblížil Tipos vo vestníku. Spoločnosť má okrem toho zabezpečiť kompletný manažment uskutočňovaných transakcií a operácií.

"Zabezpečenie prevádzky produktov zahŕňa najmä, nie však výlučne, poskytnutie služieb súvisiacich s technickým zariadením prevádzok pre potreby prevádzkovania produktov vrátane systémového a telekomunikačného prepojenia na informačný systém, s tým súvisiaceho spotrebného materiálu a zabezpečenie servisu terminálov prevádzok," uvádza sa v predmete zákazky.

Tipos pôvodne odhadoval, že za tieto služby zaplatí 249,1 milióna eur bez DPH. O víťazovi súťaže sa rozhodovalo na základe ponúknutej ceny.

Do tendra sa zapojili dve spoločnosti. S víťaznou cyperskou firmou bola uzatvorená zmluva 20. februára tohto roka. Tipos vyhlásil tender vlani v októbri.