Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Tatry mountain resorts investuje 30 miliónov do poľského strediska

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Slovenská spoločnosť kúpila väčšinový, 97-% podiel v poľskom stredisku vlani v marci.

Varšava 1. apríla (TASR) - Slovenská spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), ktorá vlastní lyžiarske stredisko Szczyrk na juhu Poľska, tam plánuje investovať 30 miliónov eur. Uviedla to agentúra PAP s odvolaním sa na predsedu predstavenstva TMR a riaditeľa poľského strediska Bohuša Hlavatého.

Podstatnú časť tejto sumy investuje TMR do areálu v roku 2016, a bude zahŕňať aj modernizáciu systému umelého zasnežovania, úpravu tratí, rozšírenie stravovacích služieb aj nové obchody. Okrem toho chce TNT vybudovať v poľskom rezorte nové lanovky.

Slovenská spoločnosť kúpila väčšinový, 97-% podiel v poľskom stredisku vlani v marci. Dovtedy areál Szczyrk vlastnilo viac ako 50 tamojších majiteľov pozemkov.

Areál Szczyrk je populárnym zimným strediskom v Poľsku, ponúka viac ako 25 kilometrov lyžiarskych tratí a má ubytovaciu kapacitu zhruba 10.000 postelí.

Tatra Mountain Resorts je najväčšou spoločnosťou v oblasti cestovného ruchu v strednej a východnej Európe a vlastní lyžiarske strediská a hotely na Slovensku, v Česku a Poľsku.