Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

TPG získala nehnuteľnosti Trigranitu vrátane kancelárií Lakeside Park

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Poradenstvo pri transakcii zabezpečilo investičné oddelenie JLL, podľa ktorej ide o jeden z najväčších obchodov v strednej a východnej Európe v tomto roku.

Bratislava 10. decembra (TASR) – Americká spoločnosť TPG Real Estate ukončila akvizíciu realitnej firmy Trigranit, čím na Slovensku získala kancelársku budovu Lakeside Park v Bratislave a pozemky známe ako Metropolis. Informovala o tom dnes realitno-poradenská spoločnosť JLL, ktorá ju pri transakcii zastupovala.

Do portfólia TPG akvizíciou pribudli tiež kancelárske a maloobchodné nehnuteľnosti v Poľsku (Bonarka Shopping Centre, B4B) a v Maďarsku (Millennium City Centre Offices), ako aj ďalšie pozemky vhodné pre výstavbu v týchto krajinách a v Chorvátsku.

Slovenská časť portfólia Trigranitu zahŕňa bratislavskú kancelársku budovu Lakeside Park s podlahovou plochou približne 25.000 štvorcových metrov (m2), priľahlé pozemky Lakeside Park II, III a pozemky s výmerou zhruba 47,5 hektára v Jarovciach južne od Bratislavy, známe aj ako projekt Metropolis. Cenu transakcie spoločnosť nezverejnila.

Poradenstvo pri transakcii zabezpečilo investičné oddelenie JLL, podľa ktorej ide o jeden z najväčších obchodov v strednej a východnej Európe v tomto roku. "Opätovne sa na Slovensku potvrdzuje rastúca investičná aktivita vo všetkých realitných odvetviach vrátane fúzií a akvizícií, čo len podporuje kontinuálne pozitívny záujem investorov o slovenský realitný trh," uviedol konateľ a vedúci oddelenia Miroslav Barnáš.

TPG Real Estate je realitná odnož globálnej investičnej firmy TPG, ktorá spravuje majetok v celkovej hodnote prevyšujúcej 6 miliárd amerických dolárov. Od roku 2009 spoločnosť investovala vyše 3 miliardy dolárov vlastného kapitálu do nákupu firiem a nehnuteľností v Severnej Amerike a Európe.