Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Transpetrol a Slovnaft podpísali zmluvu o preprave ropy za 50 mil. eur

Na snímke vľavo predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovnaft, a. s. Oszkár Világi a vpravo predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Transpetrol, a. s. Ivan Krivosudský. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

Transpetrol na základe dnes podpísanej zmluvy dopraví do rafinérie Slovnaft v tomto a budúcom roku približne 12 miliónov ton ropy.

Bratislava 21. júna (TASR) – Zástupcovia spoločností Transpetrolu a Slovnaftu dnes v Bratislave podpísali zmluvu o preprave ropy ropovodmi Družba a Adria na roky 2013 a 2014 v hodnote približne 50 miliónov eur.

Konečná hodnota kontraktu vzhľadom na opčné práva, ktoré umožňujú jeho predĺženie aj na roky 2015 a 2016, môže byť mnohonásobne vyššia. Slovenský prepravca ropy Transpetrol na základe dnes podpísanej zmluvy dopraví do rafinérie Slovnaft v tomto a budúcom roku približne 12 miliónov ton ropy.

"Uzatvorená zmluva je dobrým základom pre niekoľkoročnú spoluprácu medzi dvoma tradičnými a zároveň silnými obchodnými partnermi," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Transpetrolu Ivan Krivosudský.

"Podpisom zmluvy naznačujeme, že našim hlavným partnerom pri dodávke ropy bude aj v ďalšom období Transpetrol," doplnil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovnaftu Oszkár Világi.

Transpetrol, a. s., Bratislava zapísali do Obchodného registra SR v januári 1993. Predmetom jeho činnosti je najmä preprava ropy ropovodom a skladovanie ropy, nákup a predaj ropy a ropných produktov, ako aj investorsko-inžinierska činnosť pri výstavbe systémov potrubnej dopravy. Vlastníkom 100 % akcií spoločnosti je SR, zastúpená Ministerstvom hospodárstva SR.

Slovnaft, a. s., Bratislava sa zaoberá najmä spracovaním ropy, veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt, ako aj petrochemickou výrobou. Je členom medzinárodnej skupiny MOL.