Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Trenčiansky kraj chce opraviť telocvičňu SOŠ v Považskej Bystrici

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Ako informovala hovorkyňa TSK Lenka Kukučková, celkové náklady projektu budú vo výške 1,598 milióna eur, príspevok z Fondu na podporu športu má byť 1,1 milióna eur.

Považská Bystrica 31. januára (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce takmer za 1,6 milióna eur zrekonštruovať telocvičňu Strednej odbornej školy (SOŠ) strojníckej v Považskej Bystrici. Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Fondu na podporu športu schválili na pondelkovom (29. 1.) zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.

Ako informovala hovorkyňa TSK Lenka Kukučková, celkové náklady projektu budú vo výške 1,598 milióna eur, príspevok z Fondu na podporu športu má byť 1,1 milióna eur. TSK bude projekt spolufinancovať sumou viac ako 471.000 eur, čo predstavuje 30 % celkovej sumy. Výdavky nad rámec spolufinancovania sú 27.512 eur.

Rekonštrukcia by mala byť ukončená do konca roka 2026. Projekt počíta aj s energetickou úsporou objektu. Súčasťou rekonštrukcie je aj dodávka športového vybavenia pre gymnastiku, minifutbal, hádzanú, basketbal, volejbal, florbal či elektronická časomiera.