Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Trenčianský kraj investuje do zdravotníctva o 3,2 milióna eur viac

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zastupiteľstvo TSK tak v rozpočte na budúci rok schválilo pre zdravotníctvo o 3,2 milióna eur viac ako v tomto roku.

Trenčín 6. decembra (TASR) – Investície Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) do troch nemocníc vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti presiahnu v budúcom roku 8,9 milióna eur. Zastupiteľstvo TSK tak v rozpočte na budúci rok schválilo pre zdravotníctvo o 3,2 milióna eur viac ako v tomto roku.

Ako informovala vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Veronika Rezáková, kapitálový transfer v objeme takmer 2,76 milióna eur je určený na zlepšenie technického stavu objektov a vybavenia nemocníc.

V Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach kraj počíta s vybavením monobloku prístrojovou technikou, vybudovaním pracoviska CT a vypracovaním projektovej dokumentácie na internú JIS, v NsP Myjava s obstaraním servoventilátora a vysokofrekvenčnej ventilácie a v NsP Považská Bystrica s komplexnou rekonštrukciou a modernizáciou kuchyne a vypracovaním projektovej dokumentácie na rekonštrukciu pôrodnej sály a rekonštrukciu internej JIS,“ priblížila Rezáková.

Ako dodala, TSK plánuje pokračovať vo financovaní najväčšej investičnej akcie v objeme 5,3 milióna eur, ktorou je rekonštrukcia monobloku a rozvodov inžinierskych sietí v NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach vrátane dostavby operačných sál. Súčasťou priameho financovania zdravotníctva sú aj kapitálové výdavky na implementáciu nemocničného informačného systému pre NsP Myjava a pre NsP Považská Bystrica.