Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Trenčín rozšíri za 1,14 milióna eur jedáleň a areál ZŠ Dlhé Hony

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Súčasná budova kuchyne a jedálne sa zmodernizuje a rozšíri o približne 160 štvorcových metrov.

Trenčín 5. novembra (TASR) - Mesto Trenčín chce aj s pomocou eurofondov rozšíriť za viac ako milión eur jedáleň a športový areál Základnej školy (ZŠ) Dlhé Hony. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

"Kuchyňa a jedáleň školy vydáva obedy pre viac ako 600 stravníkov. Súčasné priestorové a dispozičné podmienky tomuto počtu už nevyhovujú a spôsobujú čoraz väčšie problémy. Mesto chce rozšíriť jedáleň a aj športový areál školy," priblížila hovorkyňa.

Súčasná budova kuchyne a jedálne sa zmodernizuje a rozšíri o približne 160 štvorcových metrov. Novovybudovaný objekt bude slúžiť prevažne na potreby budúcej kuchyne. Jedáleň sa rozšíri do priestorov dnešnej kuchyne. Počíta sa aj s rekonštrukciou skladových priestorov, jedálne a s modernizáciou priestorov kuchyne. V pláne je tiež zateplenie všetkých vonkajších konštrukcií.

Mesto podľa Ságovej myslí aj na športový areál školy. Aktuálne tam žiaci využívajú multifunkčné ihrisko a 80-metrovú bežeckú dráhu. Dobudovať chcú bežecký ovál a postaviť volejbalové ihrisko.

"Mestské zastupiteľstvo schválilo žiadosť o nenávratný finančný príspevok z EÚ na realizáciu projektu. Predpokladaná výška celkových oprávnených výdavkov dosahuje sumu vyše 1,4 milióna eur. Z eurofondov bude financovaných 85 percent projektu, sedem percent zo štátneho rozpočtu a mesto ho bude spolufinancovať v objeme osem percent," uzavrela Ságová.