Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Trenčín s Prahou spojí expresný vlak, prvýkrát vyrazí už v nedeľu

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Z Trenčína a regiónu stredného Považia do Prahy pravidelne za štúdiom alebo prácou dochádza niekoľko stoviek ľudí, ktorí mali doteraz k dispozícii iba priame autobusy.

Trenčín 3. marca (TASR) – Krajské mesto Trenčín a českú metropolu Praha spojí nový expresný vlak. Spoločnosť Arriva vypraví už v nedeľu 6. marca prvý expresný vlak z Trenčína. Z Trenčína do Prahy vyrazí vlak vždy v nedeľu popoludní, z Prahy do Trenčína každú sobotu ráno.

Z Trenčína a regiónu stredného Považia do Prahy pravidelne za štúdiom alebo prácou dochádza niekoľko stoviek ľudí, ktorí mali doteraz k dispozícii iba priame autobusy, uvádza riaditeľ spoločnosti Arriva pre Českú republiku Daniel Adamka. "Chceme im ponúknuť na tejto trase komfortné spojenie vlakom. Autobusy jazdia po českej diaľnici D1, ktorá prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. Cesta po nej je ako stávka v rulete – občas idete bez problémov, inokedy stojíte dlhé desiatky minút v kolónach. Nedá sa na ňu spoľahnúť," doplnil Adamka s tým, že okrem Prahy spojí vlak Trenčín aj s ďalšími veľkými mestami v Českej republike ako Pardubice, Olomouc i Přerov, ktoré doteraz neexistovalo. Trasu dlhú 407 km prejde priamy vlak za päť hodín.