Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Trh práce v Košiciach ponúka stovky voľných pracovných miest

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Organizátori očakávajú i záujemcov zo susednej Ukrajiny.

Košice 9. marca (TASR) – Americká obchodná komora dnes v Košiciach organizuje 11. ročník Trhu práce. Firmy na ňom ponúkajú stovky voľných pracovných miest. Organizátori očakávajú i záujemcov zo susednej Ukrajiny.

"Pracovné príležitosti z celého Slovenska i mimo neho tu prezentuje 31 spoločností. Okrem vystavovateľov z východného Slovenska, Košíc a Prešova tu máme vystavovateľov i z Bratislavy, ale taktiež sa tu nachádza i medzinárodný hotel Radisson Blu z Malty," uviedol pre TASR Martin Mudrák k košickej kancelárie Americkej obchodnej komory na Slovensku.

Medzi prezentujúcimi je množstvo spoločností, ako napríklad Embraco Slovakia, T-Systems Slovensko, Prysmian Group, Amazon a ďalšie. "Nájdeme tu aj personálne agentúry, agentúry zaoberajúce sa cestovným ruchom a takisto aj strojárskym priemyslom. Medzi našich aktívnych vystavovateľov už jedenásty rok patrí aj U. S. Steel Košice, ako jeden z najväčších tunajších zamestnávateľov," priblížil Mudrák.

Organizátori očakávajú približne 1500 návštevníkov. Tento rok svoje pôsobisko rozšírili aj o Ukrajinu odkiaľ očakávajú množstvo mladých ľudí, študentov i zastúpenie univerzít.

Jedným z vystavovateľov je i spoločnosti T-Systems Slovensko, ktorá ponúka technické i netechnické pozície zamerané na anglický a nemecký jazyk. Účasť na takýchto podujatiach sa im osvedčila. "Máme priamy kontakt s uchádzačmi, môžu sa pýtať ešte predtým než prídu na pohovor a zistiť si viac informácií," uviedol manažér spoločnosti T-Systems Slovensko Pavol Jurčina.

Podľa Mudráka jedinou požiadavkou je, aby ľudia prišli pripravení. "Priamo na mieste sa môže konať prvé kolo pohovorov, preto je potrebné, aby záujemcovia prišli pripravení a priniesli i svoje životopisy," dodal Mudrák.

Trh práce sa koná v hoteli DoubleTree by Hilton v Košiciach a potrvá dnes do 16.00 h.