Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Trhová hodnota LVMH už presiahla 500 miliárd USD

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Stala sa tak prvou európskou spoločnosťou, ktorá dosiahla tento míľnik, a to vďaka rozmachu predaja luxusného tovaru v Číne a posilňovaniu eura.

Paríž 24. apríla (TASR) - Trhová hodnota francúzskej skupiny LVMH, ktorá je najväčším výrobcom luxusného módneho tovaru na svete, presiahla 500 miliárd USD (455,46 miliardy eur). Stala sa tak prvou európskou spoločnosťou, ktorá dosiahla tento míľnik, a to vďaka rozmachu predaja luxusného tovaru v Číne a posilňovaniu eura. TASR o tom informuje na základe správy Bloomberg.

Tento úspech skupiny, ktorej patria značky, ako napríklad Moët Hennessy, Bulgari, Givenchy, Louis Vuitton či Dior, prichádza necelé dva týždne po tom, ako sa LVMH zaradila medzi 10 najväčších svetových spoločností vďaka prudkému nárastu tržieb za 1. štvrťrok 2023.

Rastúca hodnota spoločnosti zväčšila majetok najbohatšieho človeka na svete Bernarda Arnaulta, ktorý prostredníctvom série akvizícií vytvoril skupinu LVMH. Hodnota jeho majetku podľa Bloomberg Billionaires Index dosahuje takmer 212 miliárd USD.

Dopyt po produktoch LVMH sa v 1. kvartáli zvýšil, aj keď prudko rastúca inflácia a stúpajúce úrokové sadzby vyvolávajú obavy z globálnej recesie.

Skupina však tento mesiac varovala, že už eviduje spomalenie rastu v USA, zvlášť v prípade dopytu po koňaku a koženom tovare.

(1 EUR = 1,0978 USD)