Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Letná odstávka v trnavskej automobilke potrvá nasledujúce dva týždne

Ilustračná snímka Foto: Kia Motors Slovakia s.r.o.

Výroba sa opäť rozbehne v pondelok 8. augusta.

Trnava 22. júla (TASR) – Letná odstávka v  trnavskej automobilke PSA Groupe Slovakia bude dva týždne. Posledným výrobným dňom pred zastavením produkcie je piatok 22. júla. Výroba sa opäť rozbehne v pondelok 8. augusta. TASR o tom dnes informoval hovorca závodu v Trnave Peter Švec.

Hlavnou témou automobilky, ako uviedol, pre druhý polrok bude rozbeh výroby nového modelu Citroën C3, ktorý bol médiám na Slovensku aj vo Francúzsku predstavený 29. júna. Automobilku čaká aj pokračovanie náboru na štvrtú, víkendovú pracovnú zmenu.

„Areál závodu však nasledujúce dva týždne nebude zívať prázdnotou. Viaceré tímy budú zabezpečovať dlhodobo naplánované tzv. odstávkové a údržbové práce výrobných liniek, od ktorých závisí plynulý chod automobilky na druhý polrok 2016. Projekty realizované prevažne v prevádzkach zvarovňa a montáž sa budú týkať nielen údržby zariadení a ich spoľahlivého fungovania pre zabezpečenie už zvyčajne vysokej kvality automobilky, ale aj ich modernizácie pre pripravované aktivity,“ dodal hovorca. Počas odstávky bude v závode prítomné aj fakturačné a finančné oddelenie.