Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Trnavskú automobilku oddnes vedie Rémi Girardon

Ilustračné foto FOTO TASR/Michal Svítok

Automobilka v Trnave je technologicky jednou z najnovších v skupine PSA Peugeot Citroën.

Trnava 1. septembra (TASR) - Novým generálnym riaditeľom trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia sa od 1. septembra 2014 stal Rémi Girardon (41). Doteraz riadil nástrojárenský závod v rámci skupiny na západe Francúzska v Caen. TASR o tom informoval hovorca automobilky Peter Švec. Doterajší riaditeľ Patrice Peslier (49) prijal po vyše dvoch rokoch na čele závodu novú výzvu vo svojej profesionálnej kariére v rámci skupiny PSA.

Automobilka v Trnave je technologicky jednou z najnovších v skupine PSA Peugeot Citroën. Strategická investícia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla do spustenia výroby 700 miliónov eur. V júni 2006 sa rozbehla výroba modelu Peugeot 207. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku. Investície do spustenia jeho výroby dosiahli ďalších 100 miliónov eur.

Od roku 2012 automobilka vyrába nový Peugeot 208, ktorý priniesol pre Slovensko investíciu ďalších viac ako 120 miliónov eur. Celkové investície skupiny PSA Peugeot Citroën na Slovensku prekročili hranicu 1 miliardy eur.