Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Trnavská automobilka predstavila Andrejovi Kiskovi svoj nový model

Na snímke zľava generálny riaditeľ PSA Rémi Girardon a prezident SR Andrej Kiska počas návštevy automobilového závodu Peugeot - Citröen v Trnave v utorok 22. marca 2016. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Prezident je zatiaľ prvým, kto okrem zamestnancov závodu mal možnosť nový model vidieť.

Trnava 22. marca (TASR) – Nový model, ktorý začne PSA Peugeot Citroën Slovakia vyrábať už v závere tohto roka, predstavili dnes prezidentovi Andrejovi Kiskovi. Do trnavskej automobilky zavítal v rámci svojej celodennej návštevy Trnavy. Spolu s generálnym riaditeľom Rémi Girardonom si prezreli výrobné linky. Prezident je zatiaľ prvým, kto okrem zamestnancov závodu mal možnosť nový model vidieť.

Vedenie podniku pri tejto príležitosti oznámilo, že tohtoročný predpokladaný objem produkcie zvýši. "Z pôvodných 290.000 áut na základe vývoja prvých troch mesiacov na 315.000, čo je rekord vo výrobe vozidiel v Trnave," povedal Girardon. V rozhovore s predstaviteľmi fabriky sa prezident zaujímal aj o možnosti profesijného uplatnenia mladých ľudí a o duálne vzdelávanie, ktoré začne automobilka od nasledujúceho školského roka realizovať, na začiatku s 30 študentmi.

Na snímke prezident SR Andrej Kiska sedí v aute počas návštevy automobilového závodu Peugeot - Citröen v Trnave v utorok 22. marca 2016.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj
„Je pre mňa potešením prísť do podniku, ktorý zamestnáva viac ako 3500 ľudí a spolu so subdodávateľskými firmami dáva prácu desiatim tisícom pracovníkov," povedal Kiska v závere svojej návštevy. "A čo je dôležité, plánuje v našej krajine ďalší rozvoj," uviedol prezident SR. Preto je podľa neho potrebné, aby štruktúra slovenského školstva bola nastavená tak, aby spoločnosti, ktoré chcú vytvárať nové pracovné miesta, našli na to vhodných ľudí.

Prezident Andrej Kiska je ďalším z radu významných hostí, ktoré trnavskú automobilku navštívili. Pred ním prišiel do Trnavy aj prezident Ivan Gašparovič, predsedovia vlády Mikuláš Dzurinda, Iveta Radičová i Robert Fico.