Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Ekonomika

Trumpova spoločnosť TMTG vykázala v 1. štvrťroku stratu 328 mil. USD

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Obrat dosiahol len 770. 500 USD, oznámila spoločnosť.

Washington 21. mája (TASR) - Spoločnosť Trump Media and Technology Group (TMTG), ktorá stojí za internetovou sieťou Truth Social exprezidenta Donalda Trumpa, vykázala v prvom štvrťroku 2024 stratu 328 miliónov dolárov (302 miliónov eur). Obrat dosiahol len 770.500 USD, oznámila spoločnosť v utorok. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Trump nedávno uviedol spoločnosť na burzu, preto teraz musí zverejňovať svoje štvrťročné údaje. Cena akcií TMTG po vstupe na burzu 26. marca najprv prudko vzrástla, neskôr prudko klesla a odvtedy sa mierne zotavila. Od uvedenia akcií na burzu Trump stále vlastní 57,3 % akcií TMTG.

Podľa štvrťročnej správy akcie spoločnosti ku koncu apríla vlastnilo viac ako 621.000 akcionárov, z ktorých drvivú väčšinu tvoria drobní investori. Šéf TMTG Devin Nunes, bývalý kongresman z Trumpovej Republikánskej strany, uviedol, že spoločnosť je dobre kapitalizovaná.

"Náš pozitívny prevádzkový kapitál nám umožňuje preskúmať a realizovať širokú škálu iniciatív a inovácií na rozšírenie platformy Truth Social vrátane potenciálnych fúzií a akvizícií, ako aj nových obchodných príležitostí, ako je napríklad živé televízne vysielanie," povedal Nunes.

(1 EUR = 1,0861 USD)