Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Tržby Carrefouru vlani vzrástli štvrtý rok po sebe

Ilustračné foto. Foto: TASR/Ivan Majerský

Tržby francúzskej maloobchodnej siete za posledné tri mesiace 2015 dosiahli 22,43 miliardy eur, čo bolo v súlade s očakávaniami analytikov.

Paríž 15. januára (TASR) - Najväčší európsky maloobchodník Carrefour pocítil v poslednom kvartáli vlaňajška dôsledky parížskych teroristických útokov. Informovali o tom agentúry Reuters a RTTNews.

Ďalšími negatívnymi faktormi bolo netradične teplé počasie a slabá spotreba v Číne. Tržby francúzskej maloobchodnej siete za posledné tri mesiace 2015 dosiahli 22,43 miliardy eur, čo bolo v súlade s očakávaniami analytikov. Na očistenej báze sa medziročne zvýšili o 2,4 %. V 3. kvartáli ešte vzrástli o 4,2 %.

Aj napriek spomaleniu rastu sa tržby vlani zvýšili štvrtý rok po sebe. Za celý rok 2015, bez započítania predaja benzínu, dosiahli 86,3 miliardy eur, čo je o 5,3 % viac ako rok predtým. Na organickej báze sa zvýšili o 3 %. Tržby vrátane predaja benzínu sa zvýšili o 4,5 % na 104,4 miliardy eur. Prevádzkový zisk z pokračujúcich aktivít sa za celý vlaňajšok predbežne odhaduje na 2,45 miliardy eur.