Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Tržby Foxconnu v júli medziročne klesli o 1,23 %

Na archivnej snímke z 18. októbra 2022 logo spoločnosti Foxconn v Tchaj-peji. Foto: TASR/AP

Firma počíta s oživením v druhej polovici roka a uviedla, že 3. kvartál bude lepší než druhý.

Tchaj-pej 6. augusta (TASR) - Tržby Foxconnu v júli medziročne klesli o 1,23 %. Taiwanská spoločnosť, ktorá je najväčším zmluvným výrobcom elektroniky na svete a hlavným dodávateľom pre spoločnosť Apple, však očakáva v 3. štvrťroku oživenie. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Foxconn uviedol, že jeho tržby v júli dosiahli 469,23 miliardy TWD (13,56 miliardy eur), čo bolo o takmer 11 % viac ako v júni. Podľa firmy to boli jej druhé najvyššie júlové tržby, keď ich podporil "rastúci záujem zákazníkov" o jej produkty v oblasti inteligentnej spotrebnej elektroniky vrátane smartfónov. Tento segment podľa nej zaznamenal dvojciferný nárast v porovnaní s predchádzajúcim rokom, keďže hlavní výrobcovia, ako je napríklad Apple, sa pripravujú na uvedenie nových produktov na trh neskôr v tomto roku.

Tržby v ostatných segmentoch vrátane počítačových produktov, ako sú osobné počítače a cloudové a sieťové produkty, zaznamenali medziročný pokles, uviedol Foxconn bez bližších informácií.

Firma počíta s oživením v druhej polovici roka a uviedla, že 3. kvartál bude lepší než druhý.

Prvý polrok býva pre taiwanských výrobcov technológií tradične slabší, keďže najväčší výrobcovia elektroniky vrátane Apple uvádzajú nové produkty pred koncoročnou dovolenkovou sezónou.

Tržby Foxconnu v 2. štvrťroku medziročne klesli o 13,8 %, čo bolo v súlade s očakávaniami. Firma oznámi výsledky za 3. kvartál 14. augusta.

(1 TWD = 34,597 EUR)