Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Tržby Marks & Spencer počas vianočnej sezóny vzrástli nad očakávania

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Potiahli ich ajmä potraviny a predaj dámskeho oblečenia.

Londýn 11. januára (TASR) - Britský maloobchodný reťazec Marks & Spencer (M&S) oznámil za 3. štvrťrok súčasného obchodného roka zvýšenie porovnateľných tržieb o viac než 8 %, ktoré potiahli najmä potraviny a predaj dámskeho oblečenia. Výsledky za kľúčové obdobie predaja pred a počas vianočných sviatkov zároveň prekonali očakávania trhov. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

Reťazec vo štvrtok uviedol, že za 3. štvrťrok obchodného roka 2023/2024, čo predstavuje 13-týždňové obdobie do 30. decembra, dosiahol tržby na úrovni 3,86 miliardy libier (4,49 miliardy eur). Oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho obchodného roka to znamená rast o 7,2 %.

Kľúčové tržby z britského trhu dosiahli 3,57 miliardy libier a medziročne sa tak zvýšili o 8,5 %. V prípade porovnateľných tržieb, teda z obchodov otvorených viac než rok, rast dosiahol 8,1 %.

Zvýšili sa najmä tržby z predaja potravín, a to o 10,5 %. V prípade porovnateľných tržieb tieto vzrástli o 9,9 % a prekonali očakávania na úrovni 6,6 %.

Tržby v divízii Domov a oblečenie vzrástli o 4,8 % a v rovnakom rozsahu sa zvýšili aj na porovnateľnej báze. Aj v tomto prípade bol odhad miernejší, pričom analytici počítali s rastom porovnateľných tržieb iba o 2,8 %.

(1 EUR = 0,86023 GBP)