Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

TSIPRAS: Rebeli vo vnútri strany si môžu vynútiť predčasné voľby

Na snímke grécky premiér Alexis Tsipras počas rozhovoru pre rozhlasovú stanicu Sto Kokkino, ktorú založila Syriza, v stredu 29. júla 2015 v Aténach Foto: TASR/AP/Thanassis Stavrakis

Grécky premiér uviedol, že na september chce zvolať celoštátny zjazd strany, ktorý by mal rozhodnúť o jej ďalšom osude.

Atény 29. júla (TASR) - Grécky premiér Alexis Tsipras dnes uviedol, že si neželá predčasné voľby, ale rebeli vo vnútri jeho ľavicovej strany Syriza by si ich mohli vynútiť. Informovala o tom agentúra AP.

Grécky ministerský predseda povedal, že ak Syriza stratí parlamentnú väčšinu v dôsledku útokov zo strany svojho radikálneho ľavého krídla, ktoré nesúhlasí s rokovaniami Grécka s medzinárodnými veriteľmi o ďalšom balíku finančnej pomoci, bude nútený vypísať predčasné parlamentné voľby.

V rozhovore pre rozhlasovú stanicu Sto Kokkino, ktorú založila Syriza, Tsipras uviedol, že na september, keď bude uzavretá dohoda o balíku finančnej pomoci Grécku, chce zvolať celoštátny zjazd strany, ktorý by mal rozhodnúť o jej ďalšom osude.

Tsiprasova vláda v súčasnosti rokuje s medzinárodnými veriteľmi o podmienkach finančnej pomoci vo výške 85 miliárd eur, pričom dohoda o jej poskytnutí musí byť uzavretá do 20. augusta. V priebehu piatich rokov by išlo už o tretí záchranný balík, ktorý by Grécko dostalo.

Všetko o gréckej kríze sa dozviete TU