Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

TUI prepravila uplynulý rok viac Rakúšanov na dovolenky do zahraničia

Ilustračná foto. Foto: TASR

Rakúšania tento rok menej cestovali do Turecka, nepokojného Katalánska, najmä do Barcelony, a do Karibskej oblasti nivočenej hurikánmi.

Viedeň 13. novembra (TASR) - TUI, najväčšia cestovná kancelária v Rakúsku, dosiahla v uplynulom hospodárskom roku 2016/17, ktorý sa skončil v septembri, medziročne o 15 % vyššie tržby. Rakúšania najčastejšie cestovali do Grécka, Španielska a ďaleko mimo Európu.

Vyhýbali sa však destináciám, v ktorých pretrváva nebezpečenstvo teroru, nepokojov alebo prírodných katastrof. Šéfka TUI v Rakúsku Lisa Weddigová o tom informovala novinárov v pondelok.

Rakúšania tento rok menej cestovali do Turecka, nepokojného Katalánska, najmä do Barcelony, a do Karibskej oblasti nivočenej hurikánmi.

TUI má pre dovolenkárov miesta v 150.000 hoteloch a týždenne ich dopravuje 360 leteckými spojmi po celom svete.

Rakúšania najčastejšie trávili letnú dovolenku v Grécku. Ich počet vzrástol medziročne o 25 %. Skupina TUI tento rok priviezla do Grécka 2,5 milióna dovolenkárov. Už sa pripravuje na budúcu sezónu. Ubytovacie kapacity plánuje zvýšiť o 20 %. K dispozícii bude mať aj viac lietadiel.

Do Španielska cestovalo medziročne viac o 10 % dovolenkárov. O 100 % vzrástol záujem o pobyty v Egypte a Tunisku. V oboch krajinách sa však vychádzalo zo slabých čísel predchádzajúceho hospodárskeho roka. O 29 % viac Rakúšanov cestovalo aj na Maledivy, do Severnej Ameriky, respektíve do USA, a v Ázii do Thajska.