Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Tunel Sitina čaká jarná údržba, v noci počas víkendu bude zatvorený

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Národná diaľničná spoločnosť sa za znížený komfort vo využití diaľnice D2 ospravedlňuje.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Bratislavský tunel Sitina bude pre jarnú údržbu zatvorený.

S obmedzením musia vodiči počítať od dnešnej 22. hodiny do 10.00 h soboty 26. apríla a tiež v sobotu od 22.00 hodiny do 10.00 h nedele 27. apríla. Informoval o tom hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík.

"Na diaľnici D2 medzi križovatkami Polianky a Mlynská dolina, vrátane tunela Sitina, bude v dôsledku úplnej uzávierky obmedzená doprava. Počas celého trvania úplnej uzávierky bude realizovaná údržba tunela, ide napríklad o odstraňovanie porúch v jazdných pruhoch, na obrubníkoch chodníkov, čistenie tunela, servis a údržba technologických zariadení, budú realizované tlakové skúšky požiarnych hadíc a hydrantov," informoval Jánošík.

Tunel bude v rovnakých časoch a z rovnakého dôvodu uzatvorený aj nasledujúci víkend (3. a 4. mája). "Aby sme čo najmenej narušili komfort motoristov, údržbu tunela vykonáme počas nočných hodín v priebehu dvoch za sebou idúcich víkendov," vysvetlil hovorca. Dodal, že doprava počas uzávierky tunela bude presmerovaná na súbežné mestské komunikácie. NDS sa za znížený komfort vo využití diaľnice D2 ospravedlňuje.