Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Na dolnom Liptove sa v júli ubytovalo o 41 % viac klientov ako vlani

Ilustračné foto. Foto: TASR

Tvrdenia liptovských hotelierov o mimoriadne úspešnej letnej sezóne potvrdili už aj informácie zo Štatistického úradu SR.

Liptovský Mikuláš 27. septembra (TASR) - Tvrdenia liptovských hotelierov o mimoriadne úspešnej letnej sezóne potvrdili už aj informácie zo Štatistického úradu (ŠÚ) SR. V júli sa v regióne ubytovalo o 25 % viac klientov ako vlani.

"Najviac návštevníkov bolo zo Slovenska, ale podiel zahraničných klientov zaznamenal medziročne najväčší nárast, až o 37,7 %. Môže za to najmä atraktívna ponuka regiónu a kvalitné služby, nové letecké spojenie Tel Aviv – Poprad, cielený marketing Liptova aj bezpečnostné hľadisko," povedal primátor Liptovského Mikuláša a predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč.

Priemerný počet prenocovaní na Liptove za prvý prázdninový mesiac predstavoval podľa neho 3,2 dňa, čo je len o dve desatiny percenta menej ako celoslovenský priemer za rovnaké obdobie. Počet prenocovaní návštevníkov činil 215.806, teda o 22,3 % viac ako v minulom roku. "Dôvod na úsmev majú nielen ubytovatelia, ale všetci podnikatelia v regióne. Nárasty počtu hostí sa totiž najvýznamnejšie preukázali na atrakciách a v gastronómii. Tam čísla medziročne prekračovali aj 40 %," doplnil.

Riaditeľku OOCR Región Liptov Darinu Bartkovú potešilo výrazné zlepšenie v číslach na dolnom Liptove. "Stredný Liptov, okolie Liptovského Mikuláša, bol vždy ťahúňom regiónu. To sa nezmenilo ani teraz, ale veľmi sa tešíme, že dolný Liptov rastie o to intenzívnejšie," uviedla s tým, že v júli 2016 sa v ružomberskom okrese ubytovalo o 41 % viac klientov ako vlani.