Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

VIDEO: Návštevnosť Liptova zvyšuje aj letecké spojenie z Popradu

Na archívnej snímke primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč Foto: TASR - Andrej Galica

Do horských stredísk vďaka tomu prichádza veľa Britov, Lotyšov, Ukrajincov či Izraelčanov.

Liptovský Mikuláš 4. apríla (TASR) - Región Liptov sa aj vďaka leteckému spojeniu z neďalekého Popradu stáva čoraz viac dostupnejší pre klientov zo vzdialenejších krajín. Do horských stredísk preto prichádza väčšie množstvo Britov, Lotyšov, Ukrajincov či Izraelčanov. "Ktorých je viac o 500 %," prezradila riaditeľka jedného z hotelov v Demänovskej doline Iveta Chovanová.

Podľa riaditeľky sekcie cestovného ruchu Ministerstva dopravy a výstavby SR Ivany Magátovej je Slovensko pre mnohé destinácie ešte stále krajinou novou a môže pre nich priniesť nové a zaujímavé formy a možnosti dovolenky. "Treba nájsť najmä tie najvhodnejšie marketingové nástroje, ktorými by sme mohli podporiť linky, osloviť zaujímavými novými spôsobmi klientov, prilákať ľudí a naozaj rozlietať všetky letiská na Slovensku," uviedla s tým, že dôležité je zúčastňovať sa zahraničných veľtrhov, výstav a pracovať so sociálnymi sieťami.

Letisko v Poprade je od Liptova vzdialené len niekoľko desiatok kilometrov, preto sa pozitívny efekt leteckých liniek prejavil v pomerne masívnom náraste počtu turistov. Nové linky sa postupne darí otvárať aj vďaka aktivitám oblastných organizácií cestovného ruchu (OOCR). "Naďalej sa chceme orientovať aj na vzdialenejšie trhy a pritiahnuť na Liptov tisícky nových klientov. Spustiť letecké spojenie však znamená investíciu desaťtisíce eur do marketingu," vysvetlila Katarína Šarafínová, PR manažérka OOCR Región Liptov.

"Je to vhodná alternatíva miesto alpských destinácií vybrať si práve návštevu regiónu Liptov a Tatier," skonštatoval primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč. Ďalším faktorom, ktorý by mohol hovoriť v prospech náročných dovolenkárov, sú podľa neho pripravované investície do ubytovacích zariadení vyššieho štandardu.